Monday, May 4, 2009

Al-Fatihah utk arwah nek yg kusayang...

26/4/2009(ahad) = abis je exam aku terus je blik mlaka sbb nk tgk arwah nek time tu yg msuk hospital..tp mak aku kte biase2 je,arwah mmg da xbrape sehat sjak akhir2 ni....even time tu ramai yg kte mane sempat nk blik,kan lg 3hri ade exam lg tp aku blik jugak..ptg tbe hospital,arwah x ingt pun aku lg..sedih aku tgk keadaan die time tu..tp mak aku kte arwah da ok sbb da bole brcakap..mybe arini ramai sedara mara yg blik,tu yg arwah mcm da ok..even yg dr ausrtralia pun da tibe..time tu aku pkir,nape diorg blik kali ni..nek mcm ok je..

27/4/2009(isnin) = tghari aku dtg hospital antakan makanan utk mak aku(mak stay hospital da seminggu jge arwah)..then sempat jugak aku jge arwah sejam lbih time mak aku berehat skjap..time tu arwah asik je mntak suh bukak ikatan kt tgn..arwah diikat sbb takut die cabut tiub utk msukkan susu dkat hidung tu..mmg aku sedih time tu,tp aku xleh nk buat ape..arwah asik je mengadoi sbb die rimas ikatan tu at the same time sakit rasenye..aku suh nurse tu bukak sekejap..arwah genggam tgn aku sbb sejuk.aku nangis time tu..keaadaan die da ok,cume kene bg susu gune tiub sbb perot die still xleh terima mknan lain..so bile aku blik umah time tu semua kte mybe dlm 2-3 hri nek da leh kuar dr hospital..aku snap byk pict arwah time ni..akak aku kte mcm tnda utk aku nk amik gmbr arwah utk kali trakhir..


28/4/2009(selasa) = kul 230 aku suh akak aku htr ke mlaka central nk blik s.alam..aku pkir nk naik bas 430..otw tu aku ajak kakak aku singgah hospital jap..
kul 315..ktorg bhenti kedai rojak kejap,nk blikan mak rojak n nk mkn same2 kt hospital..kedai rojak rami org..lmbt la dpt..
lbih kurg kul 330 ktorg smpai hospital..tgh borak2 smbil bjaln,tbe je kt pintu wad tu mak guard kte "mak da tggu kt dlm"..aku pelik,biase mrh x bg msuk time melawat..bile aku msuk je 2 org pakcik aku terus tjuk kt dlm dgn kepala geleng2..xpyh diorg ckp aku da terus menangis tresak2..
nenek kesayanganku tlh kembali ke rahmatullah..aku mmg xtau nk buat ape time tu..ni 1st time aku kehilangan org yg yg aku syg..myb klu aku xbhenti beli rojak aku leh jmpe arwah utk kali trakhirkan?????tp busu aku kte rasenye arwah nk pegi xnk org yg dkat ngn die mnhadap..
even mak aku yg da lame jge arwah,xde time arwah hembuskan nafas trakhir..busu aku(mertua) arwah yg ade time tu..senang je arwah pegi,mcm dlm keadaan tido..Alhamdulillah..

lpas maghrib,arwah dikebumikan..aku xdpt tahan sebak..time nk mndikan arwah,aku org yg paling briya nk tolong bilal tu..tp bile nk jirus air je aku xtahan sgt,terus lari ke dapur menangis..sbb aku tringat sbelum2 ni arwah selalu kte sejuk time aku nk mandikan die..aku akan merindui arwah..lpas ni xde lg aku nk mndikan,masakkan arwah..yg penting aku brsyukur aku dpt jmpe arwah sebelum die pergi..klu la aku x blik aritu,mmg aku menyesal seumur hidup..skrg ni da blik s.alam aku da ok..klu duk kt uma msti tringat2 n sedihkan..ape2 pun semoga roh arwah dirahmati Allah dan ditempatkan di tempat org2 briman..Amin...


12/4/2009= 2 mggu sebelum arwah
kembali ke rahmatullah.. lpas aku mndikan n bg makan..

5 comments:

hafizzuan said...

ida,be tough k..
setiap kejadian tuhan tu pasti akan kembali kepada-Nya..

aku tumpang sedih..but life must be go onn ya..

mr.syazwan said...

salam takziah yeah
al fathah

daniel sebastian said...

TAKZIAH DARI AKU...
SEDEKAHKAN DOA DAN AYAT2 SUCI AL-QURAN...
SMOGA DIA TENANG DAN GEMBIRA DI ALAM SANA...
AMIN...

princess ida said...

thanks kwn2..ye same2 la kte sentiasa brdoa untuk kesejahteraan org2 yg da kembali ke rahmatullah..

Tajul said...

sori,saja singgah lalu.dulu masa nenek saya meninggal dulu,saya sedih n menangis terutama time dia dikafankan.masa dia baru masuk hospital n sempat sedar n becakap kejap,tak dapat lak ikut coz kereta penuh.wat penat je balik dari masum time tu tapi x dapat ikut.sedih coz nenek memang tido uah kitorg tiap2 malam sejak atuk meninggal.dulu masa masuk matrik pun,dia bagi duit byk coz syg cucu dia ni kot.anyway,
be strong ok :)